Søvnproblemer

Har du i en længere periode haft svært ved at falde i søvn eller ligefrem slet ikke har kunne falde i søvn? Søvnløshed er ofte et tegn på en stresset hverdag og et problematisk liv. Det er vigtigt, at tage søvnløshed alvorligt, da det kan medføre både fysiske – og psykiske problemer på længere sigt.

Mange mennesker oplever, at når de lægger sig til at sove, så fortsætter hjernen med at rydde op i ens tanker – og hvis alle ens tanker bunder i bekymringer, så kan det være svært for både kroppen og sjælen at få ladet op til en ny dag. Mange mennesker forsøger at få problemet til at forsvinde ved hjælp af forskellige medicinske præparater – dette er desværre en dårlig løsning, da problemet bare fejes ind under gulvtæppet i stedet for at blive fundet og løst!

Gode råd til bedre at falde i søvn:

For lettere at kunne falde i søvn, er det vigtigt, at du finder den reelle årsag til dine søvnløshedsproblemer – og får det løst. Det kan give både din krop og sjæl ro – ro til lettere at falde i søvn.

Udover at søge professionelle hjælp, kan du selv gøre en indsats for at komme dine søvnproblemer til livs. Nedenfor finder du 10 gode råd til, hvad du kan ændre i din hverdag, hvormed du kan få en bedre søvn og dermed få mere overskud.

 1. Du skal holde fri, når du har fri
  Lad være med at tage dit arbejde med hjem. Lad alt arbejdet, stressen og bekymringerne blive på arbejdet – og slap af i din krop og i dit hoved, når du har fri. Undgå generelt at tage problemer med i seng – det mindsker nemlig risikoen for søvnproblemer.
 2. Find en seng, der passer til dine behov
  Det er vigtigt, at du har en seng, som passer til dine behov. Om den er blød eller hård er ikke vigtig – hovedsagten er, at den er behagelig for dig, så du nemmere kan falde i søvn.
 3. Drop fjernsynet i soveværelset
  Soveværelset er som ordet antyder – et værelse til at sove i – og dermed ikke et værelse du bør lave andre aktiviteter i, herunder se tv, arbejde osv.
 4. Undgå at drikke kaffe og ryge inden sengetid
  Undgå kaffe, cola, energidrik samt rygning efter klokken 17, da dette forstyrrer din søvn.
 5. Sørg for mørke, ro og en behagelig temperatur i soveværelset
  For meget lys, utro eller varme i rummet, kan nemt få dig til at sove uroligt eller vågne. Du kan eventuelt bruge en maske over øjnene samt ørepropper.
 6. Undgå at variere tidspunktet, som du går i seng på samt står op på
  Hvis du går i seng på samme tid hver aften samt står op på samme tidspunkt hver morgen, vil dette hjælpe dig med at skabe en døgnrytme og være med til at mindske dine søvnproblemer.
 7. Undgå at dyrke motion lige inden sengetid
  Når du dyrker motion frigives der endorfiner i din hjerne, som kan gøre det svært for dig at falde i søvn. Derfor anbefales det, at man undgår kraftig motion de sidste timer før sengetid.
 8. Undgå at kigge på klokken, hvis du vågner om natten
  Kig ikke på uret, hvis du vågner om natten – dette kan give dig stress og forsage søvnløshed.
 9. Undgå sult – og spis dig ikke helt mæt lige inden du lægger dig til at sove
  Du skal undgå at være sulten ved sengetid, men samtidig også undgå at indtage et stort måltid mad lige inden sengetid. Det kan være svært at falde i søvn med en fyldt mave. Du bør derimod  spise noget tid inden, at du lægger dig.
 10. Undgå at sove til middag
  Selvom det kan være rart med en power nap i løbet af dagen, så kan dette gøre, at du får opbrugt din ”søvnkvote” inden du virkelig får brug for søvnen. Derfor bør du hellere foretage dig noget fysisk i løbet af eftermiddagen, så du har lettere ved at sove om aftenen, og så forbedrer du også dine chancer for at undgå søvnproblemer.
 11. Afsæt tid til dine problemer
  For at undgå, at tage problemerne og bekymringerne med dig i seng, kan du afsætte tid om eftermiddagen eller tidligt på aftenen, hvor du tænker dine problemer og bekymringer igennem – således dette allerede er gjort, når du skal sove.

 Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til, at bekæmpe dine søvnproblemer og ønsker du, at bestille en tid? Så er du velkommen til at ringe til mig på tlf. 30303701 eller skrive en mail til anna@annalevi.com.

Tilbage til forsiden