Gruppeterapi

Gruppeterapi går ud på, at en gruppe af ligesindede med samme type problemstilling, går igennem en konstruktiv proces og i fællesskab løser de problemstillinger, som den enkelte måtte bringe op i gruppen. Over tid bygges der tillid og stærke bånd i gruppen, som forstærkes gennem gruppeanalytiske metoder, hvor terapeuten hjælper gruppen til en dybere forståelse af, hvad det er, der forhindrer gruppen og dens medlemmer fra vækst og udvikling. Man vil desuden få en bedre forståelse af sin egen rolle socialt og hvordan man kan arbejde med sig selv i sociale sammenhæng.

I en gruppe har man mulighed for at møde andre mennesker, der ligesom en selv, ønsker at udvikle sig – og at det netop er ved at vise, hvem du er, at du bliver mødt med forståelse og accept. Næsten alle typer psykologiske problemstillinger, er velegnede til at tage op i grupper herunder angst, depression, spiseforstyrrelser, stress eller dårlig selvværd.

Jeg tilbyder gruppeterapi inden for følgende områder:

Selvværds gruppe
I selvværds grupper arbejder vi med følgende elementer: korrektion af ens selvevaluering, genkendelsen af sin ”indre kritiker”; selvaccept, ændring i tendens til negativ tænkning, arbejde med kognitive fordrejninger; udvikling af medfølelse; håndtering af fejl, arbejde med værdier og målsætning.  

Socialangst gruppe
I denne gruppe arbejder vi med udvikling af forståelsen af social angst problematik, korrektion af ens selvevaluering, træning i sociale færdigheder, udvikling af selvaccept,  udover det arbejdes der med målsætning, visualisering og selv-hypnose.  
 

Stressreduktion/Mindfulness gruppe
I denne gruppe arbejder vi med forståelse af mindfulness / bevidst nærvær, og forståelse hvornår man befinder sig i den modsatte tilstand: ”autopiloten”. Vi laver adskillige mindfulness øvelser. Grundig gennemgang af mindfulness koncept og øvelserne gør det muligt for klienter at anvende mindfulness i sin dagligdag, uden behov for mindfulness instruktører.

Vil du være med?

Vil du gerne vide mere om gruppeterapi eller ønsker du at være med – så er du velkommen til, at ringe til mig på tlf. +4540190707 eller skrive en mail til info@annalevipalsvig.com – så finder vi sammen den gruppe, som passer til dig og dine ønsker.

Tilbage til forsiden