Gruppeterapi

Gruppeterapi går ud på, at en gruppe af ligesindede med samme type problemstilling, går igennem en konstruktiv proces og i fællesskab løser de problemstillinger, som den enkelte måtte bringe op i gruppen. Over tid bygges der tillid og stærke bånd i gruppen, som forstærkes gennem gruppeanalytiske metoder, hvor terapeuten hjælper gruppen til en dybere forståelse af, hvad det er, der forhindrer gruppen og dens medlemmer fra vækst og udvikling. Man vil desuden få en bedre forståelse af sin egen rolle socialt og hvordan man kan arbejde med sig selv i sociale sammenhæng.

I en gruppe har man mulighed for at møde andre mennesker, der ligesom en selv, ønsker at udvikle sig – og at det netop er ved at vise, hvem du er, at du bliver mødt med forståelse og accept. Næsten alle typer psykologiske problemstillinger, er velegnede til at tage op i grupper herunder angst, depression, spiseforstyrrelser, stress eller dårlig selvværd.

Jeg tilbyder gruppeterapi inden for følgende områder:

Angst behandling, gruppeforløb på 12 gange.
Næste gruppe starter d. 4 september, om onsdagen fra kl 16:30 til kl 18:00 i Hellerup klinik. Pris for deltagelse: Kr. 350 per gang. 
I denne gruppe arbejder vi ud fra Acceptance og Commitment terapeutisk ramme (det er en af de nyeste retninger af kognitiv terapi). Fra forståelsen af angst problematik  lærer du konkrete færdigheder til angst håndtering. Udover det arbejder vi med målsætning, visualisering og mindfulness.
 

Stress behandling. Gruppeforløb på 12 gange
I denne gruppe arbejder vi med forståelse af stress og behandling af stress ud fra kognitiv tilgang. Vi bruger blandt andet mindfulness som koncept og som øvelser, som gør det muligt at anvende mindfulness i sin dagligdag.

Selvværds gruppe. Gruppeforløb på 8 gange
I selvværdsgrupper arbejder vi med følgende elementer: korrektion af ens selvevaluering, genkendelsen af sin ”indre kritiker”; selvaccept, ændring i tendens til negativ tænkning, arbejde med kognitive fordrejninger; udvikling af medfølelse; håndtering af fejl, arbejde med værdier og målsætning.  

Vil du være med?

Vil du gerne vide mere om gruppeterapi eller ønsker du at være med – så er du velkommen til, at ringe til mig på tlf. 30 30 37 01 eller skrive en mail til info@annalevipalsvig.com – så finder vi sammen den gruppe, som passer til dig og dine ønsker.

Tilbage til forsiden