Parterapi

For mange mennesker, er parforholdet en af de vigtigste ting i livet – men samtidig også en af de mest udfordrende. De fleste par vil på et eller andet tidspunkt opleve, at der opstår forskellige problematikker, som der er brug for hjælp og værktøjer til at løse.

Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor man vælger, at starte i parterapi – men fælles for dem er, at de enten på den ene eller den anden måde ønsker at udvikle eller afklare forholdet til hinanden. I nogle forhold er det kommunikationen, som skaber knas i forholdet, i andre forhold er det utroskab, som truer forhold og i andre forhold igen, kan det være ønsket om at genfinde gnisten, som driver værket.

Formål med parterapi:

  • Udvikling af forholdet
  • Afvikling af forholdet
  • Afklaring af forholdet
  • Mægling i svære situationer

Fejlagtigt, tror mange mennesker, at parterapi kun kan hjælpe, hvis begge parter ønsker at forblive i parforholdet. Dog kan parterapi også bruges, når den ene er uafklaret og der skal undersøges, om forholdet har en reel mulighed for at fortsætte. Parterapi kan også fungere som støtte til afvikling af forholdet.

Det tager tid

Uanset hvilket årsagen, der ligger til grunde for, at starte i parterapi – så tager det tid og kræver en indsats fra parret, og der kan komme op og nedture. At blive bevidst om hvad der skaber problemer, kan være behjælpeligt i forhold til at komme videre og arbejde med nye tiltag. Parterapi kan være med til at skabe en større forståelse for hinanden – og dermed nye vinkler på, hvordan man hver især kan komme  i gang med at skabe det de gerne vil have.

Vent ikke for længe

Størstedelen af de par, jeg møder, kommer først, når det er “sidste chance” – og så er der rigtig meget at tage fat på. Derfor er mit råd til jer, som overvejer parterapi: “Kom i god tid, så bliver det hele meget nemmere – og ikke mindst billigere”.

Har I brug for hjælp?

Tidsbestilling: mandag til fredag 08:00 til 18:00 på tel 30 30 37 01

Tidsbestilling på e-mail til kontakt@psykologcenter1100.dk

ONLINE BOOKING (klik her)

Tilbage til forsiden